ONE WEEK IN ICELAND

 
 
 
Här kommer en riktig bildbomd från vår bröllopsresa som gick till Island och Reykjavik. Vi visste direkt att vi inte ville ha en solsemester, och funderade därför fram och tillbaka mellan olika roliga och spännande resmål som ändå inte låg allt för långt bort. Skottland och Island var till slut de två alternativ vi vägde mellan, och jag är så glad att valet föll på Island! Tre timmar med flyg från Stockholm, men det känns som att resa till en helt annan värld. Naturen är verkligen helt fantastisk och går nästan inte att beskriva. Vi såg så många fina platser under dessa dagar, och upplevde så häftiga naturfenomen som glaciärer, vattenfall och gejsrar. Här är några av de platser vi besökte och saker vi gjorde:
 
 
 
HALLGRIMS CHURCH
Hallgrimskyrkan är verkligen en symbol för Reykjavk och dessutom svår att missa där den tornar upp sig mitt i centrum. Första dagen i Reykjavik tog vi en promenad runt omkring staden och besökte självklart kyrkan. Den är verkligen fin både på utsidan och sidan. Helt klart värt ett besök!
 
 
 
 
 
 
BLUE LAGOON
Vi spenderade en hel dag i Blue Lagoon och det var helt klart ett bra val efter en intensiv bröllopshelg. Trots 12 grader i luften var det fantastiskt härligt och jag frös inte en sekund. Förutom de varma källorna som varierar mellan 38-40 grader fanns det även ångbastu, vanlig bastu, vattenbar och en annan bar med naturliga ansiktsmasker. Väldigt fina anläggningar, bra mat och helt enkelt en cool upplevelse mitt i lavalandskapet. Tanken på att det turkosa varma vattnet för drygt 40 timmar sedan befann sig 2 km ner i marken är rätt häftig!
 
 
 
 
 
 
THE MID-ATLANTIC RIDGE
Gränsen mellan den eurasiska och den amerikanska kontinentalplattan går rakt igenom Island och bildar en aktiv vulkanisk zon. Vi åkte på en guidad tur till detta område vilket var superbra då man lärde sig massor om hur landskapet har formats och vad som kommer att ske i framtiden. Dessutom var det en riktigt häftig plats som verkligen bör upplevas!
 
 
 
 
 
GULLFOSS WATERFALL
Det är svårt att få med på bild hur otroligt fint det var vid Gullfoss vattenfall, och hur otroligt stort och mäktigt det är. Här hade jag kunnat stanna länge för att fota och filma, om det inte var för att man blev helt dyngsur av all vattenånga (därav alla färgglada regnjackor). Rekommenderar verkligen att promenera hela vägen ut till klipporna! Här fick vi även möjlighet att se islandshästar som var på genomresa. Det var det närmsta vi kom dessa fina djur eftersom att jag tyvärr är allergisk. Annars hade jag mer än gärna testat ridning!
 
 
 
 
 
 
 
 
GEYSIR HOT SPRINGS
Gejser-området var verkligen en av resans höjdpunkter. Vattenånga smyger sig upp ur små källor överallt omkring en, och med några minuters mellanrum hör man Strokkurs ständiga utbrott följt av turisternas "Ooooh!" och "Wooooow!". Det är en väldigt speciell plats, och trots att vi såg närmare 10 utbrott under tiden vi var där blev jag lika rädd varje gång.
 
 
 
 
 
 
 
THE OLD HARBOUR
Vi hyrde en lägenhet nere i Reykjavik Old Harbour. Det är ett gammalt industriområde och en hamn som numera har mängder av hotell och restauranger. Härifrån avgår även många av de båtar som man kan ta för att titta på valar och lunnefåglar, till exempel. Väldigt speciell miljö mitt inne i city, vi bodde mindre än 5 minuters promenad från den största "shopping"-gatan. Obs! Åk inte till Reykjavik för att shoppa, det finns bokstavligt talat ingenting annat än stickade tröjor, bokhandlar och konstbutiker. Otroligt mysigt dock! Vi kommer definitivt att åka tillbaka till Island någon gång och då vill jag besöka en glaciär samt åka på valsafari, två saker som vi inte hann med denna gång!

 
 
 
 
Bröllop - Bröllopsresa - Honeymoon - Iceland - Island
2

IN MY BOOKSHELF

 
 
Ovan ser ni de fyra senaste böckerna som jag har betat av under de senaste två veckorna eller så. Jag har sagt det förut men det tåls att upprepas - det är verkligen fantastiskt smidigt att alltid bära runt på ett bibliotek i telefonen. Det är så enkelt att hitta både nya och gamla böcker att läsa. Jag använder som sagt Bookbeat och är än så länge nöjd med hur appen fungerar, samt med utbudet av böcker. Det enda jag saknar är fler titlar på andra språk, framför allt engelska men även franska.
 
Hur som helst - här kommer några minirecensioner av dessa böcker!
 
 
EFTER ALASKA - John Green
Denna bok läste jag för att jag verkligen gillar tidigare böcker av John Green. Han har exempelvis skrivit Paper Towns och The Fault in Our Stars som är en av mina favoritböcker (och filmer dessutom). Efter Alaska nådde inte riktigt samma nivå enligt mig, men den är helt klart annorlunda och läsvärd. På omslaget beskrivs den som "En utvecklingsroman om livsavgöranden, vänskap och famous last words". Läs den om du gillar att följa lite mer komplexa relationer och djupa funderingar!
 
 
INGENTING & ALLTING - Nicola Yoon
Ingenting & allting handlar om Maddy som har en extremt ovanlig sjukdom som gör att hon dygnet runt är isolerad inomhus på grund av sitt svaga immunförsvar. Hon är ändå rätt nöjd med livet, tills hon lära känna sin nyinflyttade granne online och bestämmer sig för att de bara måste träffas, oavsett hur stora riskerna är. Detta är verkligen en unik kärlekshistoria, och känslan i boken påminner en hel del om ovan nämnda böcker av John Green. 
 
 
STANNA - Flora Wiström
Handlar om Ester som känner att hon sitter fast på en och samma plats i livet, tills hon träffar Eli, vilket blir början på ett år kantat av både kärlek och sorg. Detta citat från omslaget beskriver boken så himla bra: "Stanna handlar om att hålla andra uppe när man själv är nära på att gå sönder, om den stora livsavgörande kärleken och om att stå still när alla andra rör på sig". Jag tyckte verkligen om den här boken, det är definitivt den av ovan som lämnade starkast intryck. 
 
 
GIRL ONLINE - Zoe Sugg
Girl Online är en 16-årig tjej vid namn Penny som för att undvika en pinsam video online åker till New York över julen. Där träffar hon en kille och blir kär. Väl tillbaka i England tornar missförstånden upp sig och sociala medier exploderar av rykten. Boken handlar om hur snabbt rykten och information kan spridas online, och vilka konsekvenser det kan få för de inblandade. Jag hade ganska låga förväntningar på denna bok men blev faktiskt riktigt positivt överraskad. Den var rolig, inte alls förutsägbar och dessutom väldigt mysig. Rekommenderas!
Bookbeat - Böcker - E-books - E-böcker - Läsa
1

NIKE FREE RUN 2017

 
Bilder från Nelly.com
 
Löparskor är en sådan där grej som jag tycker är himla tråkig att köpa, men då löpning är i princip den enda träning jag gör känns det så klart viktigt att ha ett par skor som fungerar. Mina gamla löparskor har börjat se sina bästa dagar, de har små hål lite här och där och går inte längre att skrubba rena. Jag har även fått ont i fötterna efter de senaste veckornas pass, vilket jag tror beror på att skorna är lite för hårda och inte anpassar sig efter fötternas form. Dags för en uppgradering med andra ord!
 
Efter att ha googlat och provat några modeller valde jag till slut Nike Free Run 2017 som är en neutral och lätt löparsko. Just att de är så lätta var den största anledningen till att jag valde just denna modell. Ovandelen är dessutom väldigt luftig och eftersom materialet är stickat känns det ungefär som att ha en strumpa med en tjock sula på sig. Det låter kanske underligt, men det är väldigt bekvämt! Snörningen har elastiska band på sidan som gör att skon sitter väldigt bra på foten. Tanken bakom denna modell är att skon ska följa fotens naturliga form och att det ska kännas som att springa barfota, vilket var precis vad jag var ute efter. Ett tips om du vill köpa löparskor från Nike är att gå upp 1-1,5 storlek då de flesta modeller är väldigt små i storleken. Toppen för mig som helt plötsligt kan ha 36,5!
 
 
 
// Running shoes are one of those things that I find boring to shop for, but since running is the only workout I do I guess it's important to have a functional pair of shoes. My old pair is starting to look worn down. They have small holes in them and it's no longer an option to try and clean the dirt off them. I've also experienced some soreness in my feet after running for the last few weeks, which I believe is due to the fact that my shoes are a bit to stiff and not adapting to the shape of my feet. In other words, it's time for an upgrade!
 
After doing some searching online and trying on a few styles I chose to go with the Nike Free Run 2017a neutral and light running shoe. The lightness of these shoes was actually the main reason why I chose them. The knitted material is also very soft and breathable, which makes wearing these shoes feel almost like wearing socks with a thick sole. This might sound weird, but it's actually very comfortable. The laces have supporting ties on the side that makes the fit of the shoe even more snug. The idea behind this model is for the shoe to adapt itself to the natural shape of the foot, to give the feeling of running barefoot, which is exactly what I was looking for. A tip if you are looking to buy running shoes from Nike is to add 1-1,5 sizes, since they run small.
 
 
This post contains adlinks
 
Löparskor - NIKE - Nike Free Run - Running - Träning