3 MINIMALISTIC TIPS

 
 
1. DIGITALISERA MERA
Ett väldigt enkelt sätt att minska antalet prylar hemma är att digitalisera så mycket som möjligt. På så vis har du fortfarande kvar allting men slipper fysiska papper och foton som tar plats i skåp och lådor. Det finns mängder av olika appar och andra tjänster för att sortera sina papper, men jag föredrar Google Drive. Där kan man enkelt ladda upp och kategorisera sina inscannade papper. Ett annat bra tips är KIvra som är en digital brevlåda kopplad till ett flertal stora myndigheter som exempelvis Skatteverket. Jag får all sådan post till Kivra istället för i brevlådan. Man loggar in med Bank-ID och allting finns i säkert förvar. Helt gratis är det dessutom!
 
För att digitalisera gamla foton använder jag en app av Google som heter FotoscannerAlla foton sparas i telefonen och eftersom jag använder iCloud sparas de även på datorn samt i molnet. Hur bra som helst! Istället för att ha album fyllda med halvdåliga foton kan man hänga upp de finaste på väggen och spara resterande digitalt. 
 
 
2. ANVÄND NY MEDIA
Ett annat sätt att digitalisera mera är genom att använda sig utav nya typer av media. Spotify, Netflix, HBO, Bookbeat och alla andra streamingtjänster gör detta hur enkelt som helst. Vi äger inte en enda CD-skiva och inte heller en enda film, helt enkelt för att allting redan finns online. Böcker har jag lite svårare att överge helt för digitala alternativ, men jag är på god väg med hjälp av Bookbeat. 
 
 
3. SLUTA ORGANISERA
Detta är antagligen ett underligt tips från mig med tanke på hur mycket jag gillar förvaringslådor, korgar och liknande saker, men det är faktiskt en riktigt bra tanke. Istället för att organisera och förvara saker som du varken använder eller behöver - rensa ut dem istället! Vi har en klädkammare i vår lägenhet istället för ett fristående förråd, vilket gör att allt vi äger måste förvaras inne i lägenheten. Detta var en utmaning till att börja med men nu tycker jag att det är fantastiskt! Saker som vi inte behöver eller vill ha kvar rensas ut omgående istället för att placeras i förrådet i x antal år, och vi tänker alltid till en gång extra innan vi köper någonting som tar plats hemma. 
Digitalisera - HBO - Kivra - Minimalism - Netflix - Spotify - Utrensning
1
Johanna

Toppen ju! Älskar Kivra, önskar bara att fler kan ansluta sig, företag och så. Men det kommer säkert snart☺️

Svar: Absolut, det känns som en tidsfråga. :)
MINIMALISTA