IN MY BOOKSHELF

 
 
Ovan ser ni de fyra senaste böckerna som jag har betat av under de senaste två veckorna eller så. Jag har sagt det förut men det tåls att upprepas - det är verkligen fantastiskt smidigt att alltid bära runt på ett bibliotek i telefonen. Det är så enkelt att hitta både nya och gamla böcker att läsa. Jag använder som sagt Bookbeat och är än så länge nöjd med hur appen fungerar, samt med utbudet av böcker. Det enda jag saknar är fler titlar på andra språk, framför allt engelska men även franska.
 
Hur som helst - här kommer några minirecensioner av dessa böcker!
 
 
EFTER ALASKA - John Green
Denna bok läste jag för att jag verkligen gillar tidigare böcker av John Green. Han har exempelvis skrivit Paper Towns och The Fault in Our Stars som är en av mina favoritböcker (och filmer dessutom). Efter Alaska nådde inte riktigt samma nivå enligt mig, men den är helt klart annorlunda och läsvärd. På omslaget beskrivs den som "En utvecklingsroman om livsavgöranden, vänskap och famous last words". Läs den om du gillar att följa lite mer komplexa relationer och djupa funderingar!
 
 
INGENTING & ALLTING - Nicola Yoon
Ingenting & allting handlar om Maddy som har en extremt ovanlig sjukdom som gör att hon dygnet runt är isolerad inomhus på grund av sitt svaga immunförsvar. Hon är ändå rätt nöjd med livet, tills hon lära känna sin nyinflyttade granne online och bestämmer sig för att de bara måste träffas, oavsett hur stora riskerna är. Detta är verkligen en unik kärlekshistoria, och känslan i boken påminner en hel del om ovan nämnda böcker av John Green. 
 
 
STANNA - Flora Wiström
Handlar om Ester som känner att hon sitter fast på en och samma plats i livet, tills hon träffar Eli, vilket blir början på ett år kantat av både kärlek och sorg. Detta citat från omslaget beskriver boken så himla bra: "Stanna handlar om att hålla andra uppe när man själv är nära på att gå sönder, om den stora livsavgörande kärleken och om att stå still när alla andra rör på sig". Jag tyckte verkligen om den här boken, det är definitivt den av ovan som lämnade starkast intryck. 
 
 
GIRL ONLINE - Zoe Sugg
Girl Online är en 16-årig tjej vid namn Penny som för att undvika en pinsam video online åker till New York över julen. Där träffar hon en kille och blir kär. Väl tillbaka i England tornar missförstånden upp sig och sociala medier exploderar av rykten. Boken handlar om hur snabbt rykten och information kan spridas online, och vilka konsekvenser det kan få för de inblandade. Jag hade ganska låga förväntningar på denna bok men blev faktiskt riktigt positivt överraskad. Den var rolig, inte alls förutsägbar och dessutom väldigt mysig. Rekommenderas!
Bookbeat - Böcker - E-books - E-böcker - Läsa
1
johanna

nu blev jag lite sugen på dessa!