ONE WEEK IN ICELAND

 
 
 
Här kommer en riktig bildbomd från vår bröllopsresa som gick till Island och Reykjavik. Vi visste direkt att vi inte ville ha en solsemester, och funderade därför fram och tillbaka mellan olika roliga och spännande resmål som ändå inte låg allt för långt bort. Skottland och Island var till slut de två alternativ vi vägde mellan, och jag är så glad att valet föll på Island! Tre timmar med flyg från Stockholm, men det känns som att resa till en helt annan värld. Naturen är verkligen helt fantastisk och går nästan inte att beskriva. Vi såg så många fina platser under dessa dagar, och upplevde så häftiga naturfenomen som glaciärer, vattenfall och gejsrar. Här är några av de platser vi besökte och saker vi gjorde:
 
 
 
HALLGRIMS CHURCH
Hallgrimskyrkan är verkligen en symbol för Reykjavk och dessutom svår att missa där den tornar upp sig mitt i centrum. Första dagen i Reykjavik tog vi en promenad runt omkring staden och besökte självklart kyrkan. Den är verkligen fin både på utsidan och insidan. Helt klart värt ett besök!
 
 
 
 
 
 
BLUE LAGOON
Vi spenderade en hel dag i Blue Lagoon och det var helt klart ett bra val efter en intensiv bröllopshelg. Trots 12 grader i luften var det fantastiskt härligt och jag frös inte en sekund. Förutom de varma källorna som varierar mellan 38-40 grader fanns det även ångbastu, vanlig bastu, vattenbar och en annan bar med naturliga ansiktsmasker. Väldigt fina anläggningar, bra mat och helt enkelt en cool upplevelse mitt i lavalandskapet. Tanken på att det turkosa varma vattnet för drygt 40 timmar sedan befann sig 2 km ner i marken är rätt häftig!
 
 
 
 
 
 
THE MID-ATLANTIC RIDGE
Gränsen mellan den eurasiska och den amerikanska kontinentalplattan går rakt igenom Island och bildar en aktiv vulkanisk zon. Vi åkte på en guidad tur till detta område vilket var superbra då man lärde sig massor om hur landskapet har formats och vad som kommer att ske i framtiden. Dessutom var det en riktigt häftig plats som verkligen bör upplevas!
 
 
 
 
 
GULLFOSS WATERFALL
Det är svårt att få med på bild hur otroligt fint det var vid Gullfoss vattenfall, och hur otroligt stort och mäktigt det är. Här hade jag kunnat stanna länge för att fota och filma, om det inte var för att man blev helt dyngsur av all vattenånga (därav alla färgglada regnjackor). Rekommenderar verkligen att promenera hela vägen ut till klipporna! Här fick vi även möjlighet att se islandshästar som var på genomresa. Det var det närmsta vi kom dessa fina djur eftersom att jag tyvärr är allergisk. Annars hade jag mer än gärna testat ridning!
 
 
 
 
 
 
 
 
GEYSIR HOT SPRINGS
Gejser-området var verkligen en av resans höjdpunkter. Vattenånga smyger sig upp ur små källor överallt omkring en, och med några minuters mellanrum hör man Strokkurs ständiga utbrott följt av turisternas "Ooooh!" och "Wooooow!". Det är en väldigt speciell plats, och trots att vi såg närmare 10 utbrott under tiden vi var där blev jag lika rädd varje gång.
 
 
 
 
 
 
 
THE OLD HARBOUR
Vi hyrde en lägenhet nere i Reykjavik Old Harbour. Det är ett gammalt industriområde och en hamn som numera har mängder av hotell och restauranger. Härifrån avgår även många av de båtar som man kan ta för att titta på valar och lunnefåglar, till exempel. Väldigt speciell miljö mitt inne i city, vi bodde mindre än 5 minuters promenad från den största "shopping"-gatan. Obs! Åk inte till Reykjavik för att shoppa, det finns bokstavligt talat ingenting annat än stickade tröjor, bokhandlar och konstbutiker. Otroligt mysigt dock! Vi kommer definitivt att åka tillbaka till Island någon gång och då vill jag besöka en glaciär samt åka på valsafari, två saker som vi inte hann med denna gång!

 
 
 
 
Bröllop - Bröllopsresa - Honeymoon - Iceland - Island
2
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Åååh! Jag älskar Island, så fantastiska landskap! Vill tillbaka dit! :D

Svar: Jag kommer också att åka tillbaka, så fint! :)
MINIMALISTA

Iza

Det är så vackert där! Måste dit igen fast nu med körkort, det kommer underlätta :)

Svar: Jag kommer också att åka tillbaka någon gång. :)
MINIMALISTA