LUSH SHAMPOO BAR

 
 
Ett skönhetsmärke som verkligen ligger helt rätt i tiden är Lush. De lägger väldigt mycket fokus på sina policies inom exempelvis djurförsök, etiska inköpsprocesser, fair trade, veganska ingredienser och välgörenhetsprojekt. De är inte heller rädda för att kommunicera vad de står för. Imponerande tycker jag! Jag har tidigare använt bland annat deras hårinpackningar och hårbehandlingar, men nu hade jag tänkt prova en klassiker som är helt ny för mig, nämligen deras schampokaka! Jag valde en version med arganolja och rosolja som ska ge mjukhet och lyster. En sådan här schampokaka kostar 109 kr och ska räcka mellan 60-80 tvättar. Den är även helt vegansk. Jag ser så fram emot att testa denna! 
 
Har du provat några produkter från Lush? Har du någon favorit som jag inte får missa? Tipsa gärna!
 
 
DET HÄR ÄR LUSH
  • 100% vegetariska produkter. Majoriteten av deras produkter är även veganska, men vissa innehåller exempelvis mjölkprodukter eller honung så om man är väldigt noga får man läsa innehållsförteckningen.
  • Lush tillåter inte djurförsök varken på råvaror eller färdiga produkter. Denna policy har hängt med sedan starten år 1995!
  • De flesta produkter säljs utan förpackning vilket är toppen för miljön!
  • Alla produkter tillverkas för hand. 
  • Lush lägger stor vikt vid en etisk inköpsprocess där de tar hänsyn till miljö, djurskydd, transporter och inte minst arbetarnas rättigheter. Superbra!
 
Beauty - Lush - Schampo - Schampokaka - Shampoo - Skönhet
2
Anna

Har testat en del av deras schampookakor men dessvärre tycker jag inte riktigt de fungerar. Jag vet inte, funderar ibland om det är fel på mitt hår! Nu kör jag deras flytande schampoo - Daddy-o! Tycker den är helt ok men är som sagt lite tvek. Hoppas du blir nöjd med ditt schampoo. Kram

Svar: Det är ju självklart individuellt vad som fungerar bra och inte. Om det inte är något för mig så ska jag testa något av deras flytande schampon istället. Tack för tipset! :)
MINIMALISTA

Anna

Jo men precis så är det :D Nu har jag inte testat den som du har köpt- Fick för mig att köpa en till av samma schampoo som jag ändå inte är nöjd med, börjar bli riktigt torrt håret. Har du hunnit testa och i såfall, hur känns det?

Svar: Jag har testat den några gånger och än så länge är jag nöjd! Den löddrar bra, luktar otroligt gott och håret blir dessutom väldigt lent. Det jag inte gillar är att själva kakan är ganska porös vilket gör att små bitar lossnar och fastnar överallt. Men det är säkert en vanesak! :)
MINIMALISTA