• BEAUTY

  VEGAN DRY SHAMPOO FROM COLAB

  Jag har känslig hy vilket även inkluderar min hårbotten. Jag är därför noga med vilka produkter jag använder både på min hy och i mitt hår, och försöker alltid att göra lite research innan jag köper någonting nytt. Just torrschampo är det ganska svårt att hitta skonsamma varianter av, och jag har därför gjort mitt egna som ni kan läsa mer om i inlägget “DIY Organic Dry Shampoo.” Trots att jag föredrar att använda min egna lilla blandning, kan jag ändå inte låta bli att prova olika varumärken som erbjuder veganska och icke djurtestade alternativ.

  Just Colab har jag hört väldigt mycket gott om, och efter att ha använt denna några gånger är jag riktigt nöjd. Det går inte att förneka hur smidigt det är med en spayflaska jämfört med puder. Dessutom är detta torrschampo helt transparent och lämnar ingen vit hinna överhuvudtaget. Toppenbra! Trots att den är vegansk och icke djurtestad innehåller den dock fortfarande ganska tråkiga ämnen som exempelvis butan och alkohol, så det är absolut ingenting jag skulle använda varje dag! Men allt som allt, ett riktigt bra torrschampo!  // ENGLISH TRANSLATION
  I have heard lots of great things about this dry shampoo from Colab. It’s first of all vegan and cruelty free of course. But the main feature is that it’s completely transparent and does not leave any white cast whatsoever. After using it a few days I can really say it’s a great product. For everyday use I will stick to my homemade organic dry shampoo, but for the occasional use this one is the perfect alternative! • BEAUTY

  IDUN MINERALS – MY FAVOURITES

  Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
  This post contains adlinks marked by *

  Idun Minerals är ett svenskt varumärke som säljer mineralmakeup och vegansk hudvård. De testar inte på djur och många av produkterna är även veganska, till exempel deras puderfoundation som även rekommenderas av Astma- & Allergiförbundet. Jag har använt deras produkter i många år och är verkligen ett stort fan av allt från deras basprodukter, borstar och nagellack till deras veganska hudvårdsprodukter. Här listar jag några av mina favoritprodukter. Till exempel deras puderfoundation som jag har använt i många år. Samtliga av dessa produkter är veganska, baserade på naturliga ingredienser och snälla mot miljön!


  1 | Powder Foundation* : Denna puderfoundation smälter in i huden väldigt bra och ger en superfin lyster utan att glittra. Den känns inte kladdig på huden och sitter även väldigt bra på plats under dagen. Jag har den ljusaste som heter Jorunn. En favorit som jag utan tvekan kan rekommendera!

  2 | Kabuki Brush* : Iduns borstar är fantastiskt mjuka och härliga att använda. Alla deras borstar är 100% veganska och tillverkade av ett syntetiskt material som är allergivänligt. Just denna som är perfekt för puderfoundation är min favorit!

  3 | Gentle Face Peeling*: Peeling är någonting som jag använder regelbundet, men framför allt under vintermånaderna när min hy är extra torr. Denna parfymfria peeling är väldigt skonsam mot huden och skapar ingen irritation. Den är perfekt att använda före återfuktning med oljeserumet nedan!

  4 | Oil Serum Hydration Booster*: Oljebaserade serum är det bästa jag vet för min torra hy. Denna innehåller rapsolja, shea, olivolja och vitamin E. Jag älskar att den är parfymfri och funkar lika bra på torra nagelband som i ansiktet.

  5 | Brush Cleaner*: Detta är en rengöring som är speciellt framtagen för att rengöra sminkborstar. Det är väl i ärlighetens namn kanske inte det mest nödvändiga i sminkväskan, men om man vill ha någonting som rengör och desinficerar samtidigt är det en riktigt bra grej. Jag brukar varva mellan vanligt diskmedel och denna variant!

  6 | Blush Lingon* : Iduns rouge är perfekta för en känslig hy då de är både parfymfria och utan konserveringsmedel. De innehåller bara rena mineraler. Dessutom har de riktigt fina nyanser som ger ett naturligt resultat. Min favorit är Lingon!
  // ENGLISH TRANSLATION
  Idun Minerals is a Swedish brand that sells mineral make up and natural skin care. They do not use animal testing and many of their products are vegan as well, for example their powder foundation which is also recommended by the Asthma & Allergy Foundation in Sweden. I’ve been using their products for many years and I really am a big fan of everything from their base products, brushes and nail polishes, to their vegan skincare line. Above I have listed some of my favourite products from their range. All of them are of course vegan, based on natural ingredients, and kind to the environment!


  Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
  This post contains adlinks marked by *

 • BEAUTY

  VEGAN HAIRCARE FAVOURITES

  Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
  This post contains adlinks marked by *


  Visste ni att Lyko* har ett riktigt bra sortiment av veganska produkter? Inom kategorin hårvård till exempel, där har de närmare 1400 olika produkter som alla är veganska. Det är dessutom riktigt enkelt att hitta igen dem, eftersom det går att filtrera fram samtliga veganska produkter med ett enda klick. Hur bra som helst tycker jag! Nu tänkte jag tipsa er om några av mina absoluta favoritprodukter när det kommer till hårvård och styling. Dessa gör i alla fall mitt hår lite finare och lite mer välmående!

  1. KEVIN MURPHY DOO.OVER* (269 kr)
  Ett riktigt lyxigt torrschampo som inte bara fungerar som torrschampo utan även ger stadga och lite struktur till håret. Perfekt vid speciella tillfällen, men ingenting jag använder till vardags. Hur som helst ett toppenbra komplement till mitt egna torrschampo som ni kan läsa om här!

  2. MARIA NILA HEAD & HAIR HEAL SHAMPOO* (139 kr)
  Detta schampo är drömmen för en känslig hårbotten som min. Det rengör håret ordentligt men skonsamt utan sulfater, parabener och annat onödigt som bara torkar ut. Samtidigt är det vårdande för hårbotten och doftar så gott!

  3. MARIA NILA HEAD & HAIR HEAL CONDITIONER* (139 kr)
  Pricken över i efter ovanstående schampo! De behöver så klart inte användas tillsammans, men jag kör alltid på denna kombination och det funkar toppen.

  4. MARIA NILA PEARL SILVER* (259 kr)
  För alla blondiner där ute kan jag verkligen rekommendera denna färginpackning. Den tar bort gula toner och lämnar håret otroligt mjukt och lent. Här har jag skrivit mer om denna samt visat bilder på mitt hår efter en användning!

  5. TANGLE TEEZER ORGINAL PANTHER BLACK* (169 kr)
  Sedan jag upptäckte Tangle Teezer för många år sedan har jag aldrig använt någon annan hårborste. Denna är helt fantastisk för att reda ut ett trassligt hår, och en räddare i nöden för mitt långa och ganska toviga hår. Den går dessutom att använda i både blött och torrt hår utan att slita på håret. Om du inte har provat denna kan jag verkligen rekommendera det. Vem behöver borstar av svinhår när denna finns, liksom?

  6. TANGLE TEEZER COMPACT STYLER GOLDEN GOOD* (189 kr)
  Samma som ovan fast i en lite mer kompakt version som är perfekt på resan eller i handväskan. Jag har alltid denna med mig i handväskan samt när jag reser.
  // ENGLISH TRANSLATION

  This post is about the Swedish online store Lyko* and their massive assortment of vegan products. Only in the hair care section alone there’s close to 1400 products from a number of different brands. And they are all vegan! Above you can see some of my favourites that I use on a daily basis!  Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
  This post contains adlinks marked by *

 • BEAUTY

  MARCH NAILS


  Okej, jag vet vad ni tänker. Hur många bilder kan man egentligen ta på sina egna naglar? Jag blev så himla nöjd med denna färg så jag kunde inte låta bli helt enkelt. Jag älskar denna ljusa grå/blå ton som är neutral men samtidigt lite annorlunda. Så fint! Ganska lik färgen jag valde i januari, men lite mörkare. Som vanligt valde jag korta naglar med en ganska fyrkantig form. Jag trivs bäst så! Nu är det dags för frukost innan jag startar en ny dag fylld av kontorsjobb, möten och annat. En helt vanlig onsdag med andra ord. Ha en fin dag!


  // ENGLISH TRANSLATION
  Okay, I know what you are thinking. How many photos can one actually take of your own nails? I just really loved this beautiful colour and couldn’t stop myself. This time I went for this neutral but still a bit different shade of greyish blue. Quite similar to the colour I chose in January, but a tad bit darker. As usual I went with short and slightly squared nails. That’s how I feel most comfortable! Right now I’m having some breakfast before I start this day off with some office work, meetings and similar things. Just a regular Wednesday in other words. Have a lovely day!

 • BEAUTY

  REVIEW – ECO COSMETICS DEO STICK

  Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
  This post contains adlinks marked by *


  Att hitta en deodorant som uppfyller alla mina krav är nästan ett omöjligt projekt. Den ska vara utan aluminiumsalter, inte vara testad på djur, inte lukta för starkt men inte heller vara doftfri, gärna vara vegansk och dessutom är det ett plus om förpackningen är fin. Sist men inte minst ska den ju fungera för ändamålet dessutom! Jag har provat en del olika varumärken under åren men har inte riktigt hittat någon som jag gillar tillräckligt mycket för att köpa igen. Näst ut på tur att recenseras är ECO Cosmetics Deodorant Stick* som jag har använt dagligen i tre veckor.

  ECO Cosmetics* gör naturlig hudvård som är fri från parabener, kemiska filter, petroleum, paraffin, silikon, syntetiska färger, parfymer och konserveringsmedel. Deras produkter är certifierade av Vegan Society samt EcoCert och de är så klart inte testade på djur. Produktionen sker i Portugal och den är 100% CO2-neutral tack vare egna brunnar och solenergi. Det låter ju hur bra som helst tycker jag! ECO Cosmetics Deodorant Stick* med olivblad och malva är vårdande för huden och extra mild för känslig hy. 

  Så, vad tycker jag då? Nu har jag som sagt använt denna dagligen i tre veckor och jag tycker att jag har kunnat testa den ordentligt under både vardag och helg med träningspass och diverse andra aktiviteter. Jag tycker att vi börjar med det negativa, för det finns såklart alltid någonting som inte är helt perfekt. Först och främst är det synd att detta inte är en antiperspirant utan bara en “vanlig” deodorant. På grund av detta håller den inte riktigt måttet under lång tid. En normal antiperspirant fungerar ofta under 24 timmar eller mer, medan denna håller ungefär 12 timmar. Men det är ett pris jag gärna betalar för att slippa täppa igen huden under armarna med aluminiumsalter. En annan nackdel är att själva stiftet är lite för hårt. Man får stryka på ganska ordentligt för att känna att det fäster på huden, men jag upplevde att detta blev lättare allt eftersom jag använde den.

  Jag måste dock erkänna att de positiva sidorna överväger de negativa! Just tack vare att stiftet är lite hårdare känns denna deodorant aldrig kladdig under armarna. Den är torr direkt när man har applicerat den, och den håller sig torr under dagen. Själva stiftet är även transparent vilket jag verkligen uppskattar. Inga vita fläckar på kläderna med andra ord! En annan fördel är att förpackningen är riktigt smidig. Jag tycker verkligen om stift-deos eftersom de är så enkla att använda och sällan kladdar. Doften är väldigt fräsch och behaglig utan att vara för stark. Det känns även att denna är väldigt skonsam för huden. Den går utmärkt att använda även när man har rakat sig utan att det svider. Sist men inte minst är det så klart ett stort plus att denna deo innehåller bra, ekologiska ingredienser och är producerad på ett schysst sätt för både djur & natur! ECO Cosmetics finns bland annat hos Lyko* och du hittar denna deodorant här*!
  // ENGLISH TRANSLATION

  Finding a deodorant that ticks all of my boxes is close to an impossible task. It has to be formulated without aluminium salts, it has to be cruelty free, vegan, smell nice but not too strong, and have a nice packaging. Last but not least it has to do what it’s supposed to! I have tried many different brands over the years, but I’ve never really found one I like enough to repurchase. The next one up for review is the ECO Cosmetics Deodorant Stick* that I’ve been using daily for the past three weeks.

  ECO Cosmetics* creates natural skin care products free from parabens, silicone, synthetic perfume and preservatives to name a few. They are certified by both Vegan Society and EcoCert, and all of their products are of course cruelty free. The products are made in Portugal and the production is CO2 neutral thanks to solar power and their own private wells. How great is that? ECO Cosmetics Deodorant Stick* with olive leaves and mallow is caring for the skin and extra kind to sensitive skin.

  So, what do I think? I’ve been using this product for three weeks now, and I’ve been trying it out in my everyday life during workouts and other activities. Let’s start with the negative, because there’s no such thing as the perfect product, right? First of all it’s a real shame that this is not an antiperspirant. This means the effect won’t last as long unfortunately. An antiperspirant normally lasts for 24 hours or more, but this one works well for about 12 hours before it fades. However, that’s a price I’m willing to pay to avoid using aluminium salts on my skin. Another downside is that the actual stick is a bit too hard and solid. You really need to apply it quite thoroughly to feel it on your skin. I feel like this got easier after some use, though.

  I have to admit the positive aspects do weight out the negative, though! Thanks to the fact that the stick is a bit hard, this deodorant never feels sticky or wet underneath your arms. It dries instantly and it’s completely invisible thanks to the transparent stick. No white marks on your clothes in other words. Another pro is the super convenient packaging that’s easy to use. The scent is also very fresh and pleasant without being too strong. You can really feel that this deodorant is perfect for sensitive skin. You can even use it straight after shaving without any irritation. Last but not least, it’s of course a big plus that this product has been made with good, organic ingredients and has been produced with care to animals and the environment! You can find ECO Cosmetics at Lyko* among others, and this specific deodorant can be found here*!  Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
  This post contains adlinks marked by *