• OUTFITS

  SUNDAY OUTFIT

  God morgon söndag! Idag blev det en klassisk svart-vit outfit med en liten touch av färg. Svarta byxor och en vit t-shirt kan inte riktigt gå fel, det är verkligen ett säkert kort när jag inte vet vad jag ska ha på mig. Det som är så fantastiskt med att ha en kapselgarderob är att det blir så enkelt att sätta ihop outfits som denna utan att behöva tänka. Idag har jag absolut inga planer, vilket är exakt hur jag vill att mina söndagar ska se ut. När jag jobbade i butik för flera år sedan jobbade jag ofta långa dagar under helgerna. Nu när jag har ett måndag-fredag jobb är helgerna extra uppskattade och värdefulla!

  Jag hoppas att ni får en fin söndag!

  // ENGLISH TRANSLATION
  Good morning Sunday! Today I am wearing black and white with a touch of colour. You probably recognise this type of outfit by now, it’s definitely one of my safe cards when I don’t really know what to wear. The beauty of having a capsule wardrobe however, is that these combinations are so easy to put together! Today I have absolutely no plans whatsoever, which is exactly how I like my Sundays to be. When I used to work in the retail industry before, working long hours during weekends were a common thing for me. Now that I have a Monday-to-Friday job I really appreciate and value my time off during the weekend!

  I hope you will have a lovely Sunday!

 • MINIMALISM

  HOBBIES AND CONSUMPTION

  Löpning är en sådan där grej som man antingen älskar eller hatar. Men oavsett hur man ser på saken, är det en enkel träningsform som passar de flesta. Av alla olika träningsalternativ man kan välja är nog löpning dessutom ett av det bästa ur en minimalistisk synvinkel. Det behövs ingen dyr hockeyutrustning och inga skrymmande golfklubbor. Allt du behöver är egentligen ett par skor. Och kläder så klart, men det går ju faktiskt att jogga i det mesta som är hyfsat bekvämt.

  Det bästa med löpning enligt mig är att det är så lättillgängligt. Vem som helst (med de fysiska förutsättningarna så klart) kan knyta på sig ett par skor och jogga några kilometer. Och ju fler gånger man gör det desto enklare blir det. Jag brukade höra till den skaran som ogillade löpning, mestadels för att jag tyckte att det var jobbigt och svårt. Men efter att ha spenderat ett oräkneligt antal timmar i mina löparskor med min löparfrälste man, har även jag börjat se och uppskatta de positiva sidorna. Efter den där första tunga kilometern när andningen äntligen har kommit ikapp, stegen känns lätta och man kan njuta av omgivningen – då är löpning något av det bästa jag vet. Det bästa sättet jag kan beskriva det på är att jag känner mig stark. Att jag dessutom får andas frisk luft och upptäcka nya delar av staden jag bor i är bara en bonus.

  Löparskor är dock en färskvara, och när mina nuvarande från Nike bokstavligen började falla sönder samtidigt som jag fick ont i fötterna, så var det dags att investera i ett par nya. Som ni vet konsumerar jag sällan nya saker, men när det sker är det noga övervägda inköp där jag har jämfört alternativ och tänkt igenom saken. Denna gång fick jag riktigt bra hjälp av Löplabbet som är proffs på att välja ut de bästa skorna för just din fot. Vem kunde ana att våra fötter är så olika? Har du lågt, normalt eller högt fotvalv till exempel? Är ditt steg neutralt eller pronerande? Jag hade ingen aning, men nu vet jag! Och nu har jag ett par skor som förhoppningsvis håller mig joggandes i några år till utan problem! Jag valde ett par från Asics och modellen heter GT4000. Jag ska inte gå in på några fler nördiga detaljer, men jag är i alla fall riktigt nöjd och ser fram emot att inviga dessa idag!

  Vilken träningsform föredrar du? Och vilken konsumtion leder detta intresse till?  // ENGLISH TRANSLATION
  Running is something that most people either love or hate. But no matter your opinion, it’s definitely a cheap way of exercising as well as easily accessible for almost anyone. Of all the exercise alternatives available, running is probably one of the most minimalistic ones as well. All you really need is a pair of shoes.

  I used to be one of those people who hated running and cardio in general. But after having spent numerous hours in my running shoes together with my husband, I’ve started seeing and appreciating the positive sides. After the first dreadful km, when my breathing is once again controlled and every step comes easily, running is wonderful. I feel strong. That I get to breathe fresh air and experience new parts of my city is just a bonus.

  Running shoes deteriorate after a while though, and it was finally time for me to replace my old Nike shoes with something that didn’t fall apart and hurt my feet. As you know I am a conscious consumer and rarely buy something new nowadays. When there’s a need for consumption I do my research and think through every single purchase carefully beforehand. This time I got great help from Löplabbet and ended up with the Asics GT4000. I hope these will keep me running for a few more years!

  What is your preferred type of exercise, if any? And how much consumption is linked to that hobby?


 • OUTFITS

  FRIDAY OUTFIT

  Denna vecka har verkligen flugit förbi i ett rasande tempo, håller ni inte med? Ibland känns det som att livet består utav fredagar och måndagar, även om jag själv tycker att jag är ganska bra på att stanna upp och njuta av de små sakerna i vardagen. Som den härliga löprundan jag tog på Lidingö i onsdags kväll, med fågelkvitter, stilla vatten och sol i ansiktet. Små saker som gör vardagen lite mer än bara jobba-äta-sova!

  Hur som helst, idag är det ju faktiskt fredag på riktigt och jag ser hemskt mycket fram emot en ledig helg! Idag blev det blått för hela slanten i form av mitt enda par ljusa jeans från Monki, och en polotröja som jag lånat (snott) från min mans garderob. Detta matchar jag med pumps och min Neverfull från LV. Älskar kombinationen blått och brunt, det gör sig väldigt fint ihop!

  Nu är det dags att göra min rutinmässiga morgonsmoothie till frukost, och sedan beger jag mig iväg till jobbet. Jag hoppas att ni får en riktigt fin fredag, och kom ihåg att njuta av de små sakerna!  // ENGLISH TRANSLATION
  This week has really gone by so quickly that I almost didn’t notice it happening. Sometimes I feel like life contains only of Mondays and Fridays, even though I believe I am very good at pausing and enjoying the small things in life. Small things that makes your day into more than just work-eat-sleep.

  Oh well, today is actually Friday for real and I am very excited for this weekend! Today I’m going all in on the blue shades in these light denims from Monki and a turtle neck knit that I borrowed (stole) from my husband. I love the combination of blue and brown, it’s such a nice combo!


  I wish you all the best Friday ever! Have a lovely day and enjoy the small things in life!

 • MINIMALISM

  YOU ARE A REFLECTION

  Jag läste någonstans att man är en reflektion av de fem personer man spenderar mest tid med i sitt liv. Det känns ändå ganska rimligt. Alla har väl någon gång märkt att man antingen medvetet eller omedvetet har speglat ett beteende eller ett uttryck som man hört någon annan säga. Vi människor vill gärna passa in, och ett sätt att göra detta på är att bete sig likadant som andra. Eftersom att vår omgivning har så stor inverkan på vårt eget beteende och tankesätt är det viktigt att reflektera över vilka personer du spenderar mest tid med, och på vilket sätt de påverkar dig. Minimalism handlar inte bara om att minimera antalet prylar, utan även om mer abstrakta saker som ändå har stor inverkan, som relationer till exempel. Sträva efter att omge dig med människor som stöttar dina val, som ger energi istället för att ta, och som vill ditt bästa oavsett vad.
  Jag är väldigt tacksam för att jag har just dessa människor i mitt liv.


  // ENGLISH TRANSLATION
  I read somewhere that we are a reflection of the five people we spend the most of our time with. Strive to surround yourself with people who support the choices you are making. Who gives you energy instead of taking it away. Who wants what is best for you no matter what. Strive to surround yourself with people who push you to be your best self. I am very lucky and grateful to have these people in my life.

 • INTERIOR

  SPACE SAVING TIPS FOR COMPACT LIVING

  Samtidigt som många av oss bor betydligt större idag än vad man gjorde för 100 år sedan, finns det även en utbredd trend inom compact living, det vill säga att bo på en liten yta. I Stockholms innerstad kan en lägenhet kosta mer än 100 000 kr/kvm, så det är fullt naturligt att många av oss väljer mindre boenden för att spara några hundra tusen kronor. Ett första steg för att trivas på en liten yta är så klart att minimera sina ägodelar, men oavsett vilket kommer man ändå att behöva smart förvaring. Här kommer därför mina fem bästa tips för att optimera sin förvaring på ett litet utrymme:


  ANVÄND VAKUUMPÅSAR | Att förvara textilier som sällan används i vakuumpåsar är ett riktigt bra sätt att spara massvis av plats. Detta funkar lika bra för filtar, sängkläder och kuddar som för kläder och ytterplagg. De håller sig dessutom fräscha och i fint skick.

  PLATSBYGG DIN FÖRVARING |Det bästa alternativet om man har ett litet utrymme är att platsbygga sin förvaring, Istället för att köpa en standardgarderob som inte är anpassad för utrymmet, får man möjligheten att anpassa hyllor, stänger och lådor helt efter sina egna behov. Här är det bra att använda sig av skjutdörrar också, för att spara ännu mer plats!

  ANVÄND VÄGGYTAN | Låt golvytan vara fri och satsa på hängande förvaring på väggar istället. Det ger ett lugnare intryck och rummet känns större om inte varje kvadratmeter är full av garderober och skåp. Dessutom är det enklare att städa när golvytan är fri! Bäst är så klart att installera vägghängda, grunda skåp som smälter in i väggen, men annars funkar krokar eller grunda hyllor lika bra. Kanske går de att gömma bakom gardinerna till exempel?

  DOLD FÖRVARING | Jobba med dold förvaring på oväntade platser. Sådant som inte ser ut att vara förvaring, men ändå rymmer prylar som annars tagit upp plats i ett skåp någonstans. Ett exempel på detta som jag använder själv är att förvara extra täcken och kuddar gömda i kuddfodral i soffan. Den avlånga ljusgrå kudden på bilden ovan innehåller ett täcke som vi plockar fram när vi får gäster. Supermidigt och smart istället för att ha en innerkudde som “bara” är dekorativ!

  SMARTA MÖBLER | Se till att dina möbler har möjlighet till förvaring om du bor på ett litet utrymme. Till exempel finns det många soffor med inbyggda förvaringslådor. Ett annat exempel är att ha en stor kista eller koffert som soffbord. Det ger dig massor av förvaring samtidigt som du får funktionaliteten av ett soffbord. Tänk förvaring när du handlar alla typer av möbler helt enkelt, inte bara när du handlar förvaringsmöbler.  // ENGLISH TRANSLATION
  Many of us live in very large spaces compared to what families did 100 years ago, but at the same time there’s a growing trend of compact living. In the central parts of Stockholm an apartment can cost more than 100 000 SEK/sqm, so it’s natural that people are choosing to go with a smaller living space. The first step of making a small space liveable is to minimise the amount of stuff and clutter, but no matter what, there will always be a need for smart storage. Here are my five best tips on space saving storage in a small space:  USE VACUUM BAGS | These are perfect for textiles that you rarely use, like blankets, extra pillows and so on. You will save tons of space while your stuff stays fresh and clean.

  CUSTOM BUILT STORAGE | Instead of buying a wardrobe or cabinets that doesn’t really fit your space or your storage needs, go for a custom built solution. This way you can really optimise your storage based on your needs. While you’re at it, go for the sliding doors to save even more space.

  USE THE WALL SPACE | Keep your floor space nice and tidy, and use empty walls for storage. This will make your space feel bigger, and gives a calmer impression. The best solution is wall mounted cabinets that becomes one with the wall. But hooks or small shelves behind a curtain works just as well.

  HIDDEN STORAGE | Use every possibility to hide your storage solutions in unexpected places. You know, something that doesn’t look like storage but still hold stuff that normally would take up space in a cabinet somewhere. One example that I use myself is to store extra pillows and duvets in pillowcases on my couch. The grey pillow on the photos above contains one of our extra duvets that we bring out when we have guests. Super clever instead of having an inner cushion that is simply decorative.

  SMART FURNITURE | Make sure your furniture offers some smart storage solutions if you live in a small place. For example, there are lots of couches with built in storage units. Another example is to use a big trunk as your living room table. This gives you tons of storage while you still get the functionality of a table. Think storage when your shop for furniture, and not only when you buy actual storage units.