THE MINIMALISTA

WEEKEND LIST

Vad är det bästa med helgen? Friheten i att jag kan lägga upp min dag precis som jag vill. Att kunna ta en morgonpromenad i solen innan resten av Stockholm har vaknat till exempel. Så härligt!

// What is the best thing about the weekend? The freedom of being able to plan my entire day and only do what I feel like doing. For example taking an early morning walk in the sunshine before the rest of Stockholm is awake.

Photo: Pexels

Hur länge sover du på helgmorgnar? Jag vaknar av mig själv omkring 06.30-07.00. Har alltid varit en morgonmänniska och älskar att vara vaken ensam före alla andra.

// How long do you sleep in the morning? I wake myself up somewhere around 6:30-7:00. I’ve been a morning person for as long as I can remember. I just love being awake by myself before everyone else gets up.

Photo: Pexels

Vad är en bra helgmiddag? Tacos är ett självklart val nästan varje helg. Det är så roligt och enkelt att laga, och går att variera i all oändlighet. Min favorit är böntacos på svarta bönor med alla klassiska tillbehör som gurka, sallad, paprika, tomat, guacamole och så vidare!

// What’s a good weekend dinner? Tacos is a must have almost every single weekend. It’s so easy to make and just as easy to vary with different ingredients. I love black bean tacos with all of the classic toppings like cucumber, tomatoes, salad, guacamole and so on!Äter du lördagsgodis? Absolut! Här har ni den största godisråttan av dem alla. Älskar smågodis och choklad! Visste ni att vi äter i genomsnitt 18 kg godis per person/år i Sverige? Helt galet! Jag vill ju gärna tro att jag inte är en av dessa människor…

// Do you eat candy? Definitely! I have the biggest sweet tooth. Did you know Sweden tops the list of candy consumption in the world. We eat an average of 18 kgs of candy per person each year. Insane! I keep telling myself I’m not one of those people…

Photo: Pexels

Vilken är din favoritfrukost? Ni vet nog alla svaret på denna fråga. Smoothie alla dagar i veckan. På helgen brukar jag dock addera ett gott bröd toppat med grönsaker som gurka, avocado och paprika. Mums!

// What’s your favourite breakfast? I think you all know the answer to this one. Smoothie every day of the week! During the weekend I normally add some bread topped with vegetables like cucumber, avocado and peppers. Yummy!Hur inleder du den här helgen? Först och främst ska jag äta den där frukosten som jag berättade om ovan. Efter det ska jag träffa några vänner för att prova någonting helt nytt, nämligen paddle tennis! Jag är ganska säker på att jag kommer att gilla det dock!

// How are you starting off this weekend? First of all I will have that breakfast I was telling you about above. After that, I’m meeting some friends to try something I’ve never done before – paddle tennis. I’m quite sure I’m gonna love it though!

Photo: Pexels

Tips för att få en bättre helg? Tips nummer ett är att inte planera för mycket. Mina veckor är fulla med jobb måndag-fredag, så att sedan ha en fullspäckad helg funkar inte för mig. Jag behöver luft i kalendern för återhämtning och att bara vara. Tips nummer två är att inte ha för höga förväntningar på att helgen ska vara den bästa delen av hela veckan. Vänta inte på fredag-lördag-söndag innan du kan ha en bra dag!

// Advice for a better weekend? Tip number one is to not plan every single minute of it. My weeks are packed full with work, so having a weekend full of activities doesn’t work for me. I need some space in my calendar to recover and just relax. Tip number two is to lower your expectations a bit. The weekend doesn’t necessarily have to be the best part of your week. Don’t wait until Friday-Saturday-Sunday until you are allowed to have a good day!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *