WEEKLY SNAPSHOTS

WEEKLY SNAPSHOTS W.9

Förra veckan var jag ensam hemma några dagar när M reste med jobbet. Så jag gjorde det bästa av situationen och åt en chokladboll till efterrätt en helt vanlig tisdagskväll. Vad är väl vardagslyx om inte det? Visste ni förresten att chokladbollar från Delicato är helt veganska? Så bra!

// ENGLISH TRANSLATION
I was home by myself a few days last week when M was travelling for work. I made the best out of that situation and of course bought some Swedish chocolate balls to have for dessert. These ones from Delicato are 100% vegan!


Jag lagade en linsgryta med kokosmjölk och curry som blev supergod! Jag utgick från detta recept men följde det inte helt. Jag struntade i kokosolja och koriander till exempel. Serverade tillsammans med quinoa, vilket blev så gott! Jag kan verkligen rekommendera detta recept.

// ENGLISH TRANSLATION
I made a lentil stew with coconut milk and curry. I used this recipe as a base, but I didn’t follow it from start to finish. I left out the coconut oil and the coriander for example. I served it with quinoa and it was so good! I can highly recommend trying it out.


Jag hade absolut inga planer i helgen vilket kändes så skönt! I lördags spelade jag paddle tennis med några kompisar. Jag har aldrig provat det förut men det var så roligt! Hade lätt kunnat spela 2-3 timmar. Träningsvärken idag är dock inte nådig! Det hjälpte kanske inte att jag tog en 5 km löprunda senare på eftermiddagen också, men det var härligt och jag behövde lite luft

// ENGLISH TRANSLATION
I had absolutely no plans this weekend which felt awesome. Saturday we ended up playing some paddle tennis with some friends. I’ve never tried it before but it was so much fun. I could have easily played 2-3 hours. My muscles are however super sore today. It probably didn’t help that I also went for a 5k run later that afternoon, but I really needed the fresh air.


Det obligatoriska lördagsgodiset! Jag älskar lösgodis och väljer det framför chips, kakor eller glass alla dagar i veckan.
Jag minns inte ens senast vi hade glass hemma, det var nog flera år sedan. Men godis är ett måste!

// ENGLISH TRANSLATION
The Saturday candy is a must have for me! I love Swedish candy and would pick that in front of potato chips, cookies or ice cream every day of the week.
I don’t even remember when we last had ice cream at home, it was probably years ago. 


Jag är så glad att jag hann med den där löprundan i solen i lördags, för söndagen såg ut så här i Stockholm. Det snöade från morgon till kväll och var samtidigt plusgrader, så det berömda slasket infann sig omedelbart. Nog för att det är mysigt och fint med snö, men i mars vill jag ha vårkänslor!

// ENGLISH TRANSLATION
I’m so happy I had time to take that run in the sunshine on Saturday, because this is what the entire Sunday looked like in Stockholm. It snowed from morning until nighttime and at the same time we had above zero temperatures, so the infamous Stockholm slush arrived instantly. Even though snow is cosy and beautiful, I do prefer spring weather in March!


Passionsfrukt kan vara det godaste jag vet i en smoothie. Det allra bästa är att köpa frusen passionsfrukt i små portionsbitar. Så enkelt att mixa ner i en smoothie, och så galet gott!

// ENGLISH TRANSLATION
Passion fruit may just be the best thing ever in a smoothie. I love the ones that you can buy frozen in small cubes. It’s so easy to mix in a smoothie, and sooo delicious!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *