BEAUTY

THE ORDINARY

Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
This post contains adlinks marked by *

Photos: DECIEM

The Ordinary* är ett skönhetsmärke som jag är extremt nyfiken på och har varit så under en längre tid. Hela grundtanken med detta varumärke är att öka transparensen, integriteten och kommunikationen inom skönhetsbranschen – någonting som jag verkligen välkomnar. The Ordinary ägs av DECIEM som även äger NIOD, Fountain och The Chemistry Brand. Gemensamt för alla dessa varumärken är att de inte innehåller parabener, sulfater, mineraloljor, animaliska oljor, tjärbaserade färgämnen eller formaldehyd. Samtliga produkter är även 100% cruelty free och DECIEM testar inte sina produkter på djur eller betalar någon annan för att genomföra tester. De säljer heller inte sina produkter i Kina eftersom att djurtester där är lagstadgade. Fantastiskt bra tycker jag! Jag gillar företag som står fast vid sina värderingar och inte prioriterar pengar och försäljning framför etik.

Produkterna från The Ordinary* är väldigt avancerade och enligt mig lite skrämmande om man inte är riktigt duktig på hudvård. Vad sägs om produktnamn som Mandelic Acid 10% + HA eller Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% till exempel? Deras egen hemsida är dock extremt informativ och det är enkelt att förstå vad respektive produkt är till för. De har även en liten informationsbox där man kan se ph–värde på produkten samt om den innehåller gluten, nötter, alkohol och så vidare. Så himla transparent och bra! Majoriteten av alla deras produkter är veganska, men det finns några undantag.

Som ni vet försöker jag konsumera väldigt medvetet, och köper därmed enbart nytt när mina nuvarande produkter har tagit slut. Nästa gång jag behöver fylla på badrumsskåpet ska jag i alla fall ha dessa produkter i åtanke:

1. 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil* 89 kr. En ekologisk arganolja som kan användas både i håret och på huden. Helt enkelt en multiprodukt!

2. High-adherence Silicone Primer* 79 kr. Primer är min favoritprodukt alla kategorier när det kommer till smink. Älskar den lena känslan som en primer ger. Denna verkar utjämnande och mattar ner huden vilket är perfekt under smink, men den kan även användas ensam som en återfuktande dagkräm.

3. Coverage Foundation* 99 kr. En fulltäckande foundation som finns i 21 olika nyanser. Den är högpigmenterad men oljefri, vilket gör att man får en full täckning utan att den känns tung. Denna vill jag verkligen testa!

4. Glycolic Acid 7% Toning Solution* 129 kr. En exfolierande syra som ger en mild och skonsam exfoliering med ökad lyster. Denna ska även ge en finare och slätare hudstruktur. Syror känns ju lite läskigt, men jag har hört mycket bra om denna och skulle gärna prova!

Photo: DECIEM

// ENGLISH TRANSLATION

The Ordinary* is a beauty brand that I’ve been curious to try out for quite a while now. The entire basis of this brand is to increase the transparency, integrity and communication within the beauty industry – and I really applaud their efforts. The Ordinary is owned by DECIEM, who also owns NIOD, Fountain and The Chemistry Brand. What all of these brands have in common is that they are free of parabens, sulphates, mineral oil, animal oils, coal tar dyes and formaldehyde. All of their products are 100% cruelty free and they do not test on animals nor do they pay others to do so. For this reason, none of their brands are sold in China where animal testing is required. Way to go! I absolutely adore brands who stick to their values instead of prioritising sales and profit in front of ethics.

The products from The Ordinary* are very technically advanced and a tad bit intimidating if you’re not a beauty expert. How about product names like Mandelic Acid 10% + HA or Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% for example? However, their website is super informative and it’s easy to grasp what each products is for. They also have a small box (see above) where you can see the ph level of the product as well as if it contains gluten, nuts, alcohol and so on. Super transparent! The majority of their products are vegan, but there are some exceptions. Above you can see four of their products that I would love to try out!

Photo: DECIEM

Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
This post contains adlinks marked by *

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *