INTERIOR

MY MINIMALIST KITCHEN COUNTER

Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
This post contains adlinks marked by *

När det kommer till köksbänken gillar jag att ha det väldigt undanplockat. Att en kaffebryggare, brödrost eller liknande ständigt skulle stå framme finns inte på kartan. Jag vill att det ska vara tomt och undanplockat för att enkelt kunna laga mat och plocka undan efter måltider. Dessutom är det så mycket enklare att hålla köket rent och fräscht när det inte står massor av småprylar framme.

Så vad hittar man på min köksbänk då? Först och främst har jag alltid salt- och pepparkvarn ståendes vid spisen. Helt enkelt för att jag tycker att de är fina och dessutom används de dagligen. Någonting annat som jag alltid har framme är en tvålpump för handtvål, och en tvålpump för diskmedel. Det underlättar helt enkelt när man lagar mat och behöver tvätta händerna eller när man handdiskar. Just denna tvålpump finns att köpa på H&M för 129 kr*. Jag tycker att dessa passar så fint just i köket tack vare den blanka silvriga ytan som matchar fint med andra detaljer i mitt kök. Att de är i glas gör dessutom att de håller sig fina under en lång tid och kan fyllas på om och om igen.

Allt annat i mitt kök finns dock i skåp och lådor. Inklusive diskborste, disktrasa och liknande som är så tråkigt att ha synligt. Tips – Använd en liten krok eller pluring för att fästa disktrasan på insidan av en skåplucka! Då finns den alltid på plats samt kan hänga och torka utan att behöva ligga framme.

Vad finns på din köksbänk? Är den tom som min eller gillar du att ha saker framme?


// ENGLISH TRANSLATION
I like my kitchen counter to be as empty and neat as possible. To constantly have a coffee machine, a toaster or any other gadgets on display is not an option for me. I want it to be empty and uncluttered to make it easier to cook and work in the kitchen. I also find it so much easier to keep the kitchen fresh an clean when I don’t have a lot of stuff cluttering up my kitchen counter.

So what do I actually keep on my kitchen counter then? First of all I always have my salt and pepper mills next to the stove. Simply because I think they look nice and I use them daily. Something else that I always keep on display are soap dispensers. I have one dedicated for hand soap, and one for washing-up liquid. It’s so convenient to have this on hand when you are cooking and need to wash your hands, or when you are washing dishes by hand. You can find these exact soap dispensers at
H&M for 129 SEK*. I think they fit perfectly in the kitchen thanks to the shiny silver finish that goes well together with other details in my kitchen. I love that they are in glass too, making them long lasting and perfect for just refilling over and over again.

Everything else in my kitchen is stored in drawers, cabinets and on shelfs. That includes the dish brush, the dishcloth and other stuff that I really don’t like having on display. One great tip is to place a small hook or a
pluring on the inside of a cabinet door and store your dishcloth out of sight!

What do you keep on your kitchen counter? Is it empty like mine or do you like to have more stuff on display?

Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
This post contains adlinks marked by *

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *