FOOD

VEGAN CHOCOLATE CANDY RECIPE


Jag har aldrig varit speciellt duktig på eller förtjust i att baka, men det händer att jag på sin höjd rullar lite chokladbollar ibland. Sådant som går att baka utan jäsning, ugn och liknande går hem hos mig! Enkelt ska det vara. Precis som dessa små chokladbitar med solrosfrön, tranbär och kokos. Superenkla att göra, och så himla goda! Visste ni förresten att de flesta mörka chokladkakor är veganska? Det är med andra ord riktigt enkelt att göra dessa chokladbitar helt veganska utan att ens försöka. En annan god kombination om man inte gillar solrosfrön eller tranbär, är att använda pumpakärnor och gojibär istället. Så gott! Här kommer receptet:

-| Mörk vegansk choklad
-| Solrosfrön
-| Kokosflingor
-| Torkade tranbär

Smält chokladen över ett vattenbad, blanda ner valfri mängd solrosfrön, kokosflingor och tranbär. Spara lite till dekoration.
Klicka ut små godisbitar på ett bakplåtspapper och strö över solrosfrön, kokos och tranbär.
Ställ in i kyl eller frys för att stelna. Klart!// ENGLISH TRANSLATION
I have never been good at or enjoyed the art of baking. I like things you can bake without rising and using the oven, like these chocolate candies with sunflower seeds, dried cranberries and coconut flakes. These are super easy to make, and so delicious! By the way, did you know most dark chocolate bars are actually vegan? In other words it’s super easy to make these candies vegan without even thinking about it. If you don’t like sunflower seeds or cranberries, another great combination is pumpkin seeds and goji berries. Sooo good! Here’s the recipe:

-| Dark vegan chocolate
-| Sunflower seeds
-| Coconut flakes
-| Dried cranberries

Melt the chocolate using a water bath and add your preferred amount of sunflower seeds, coconut flakes and cranberries. Save some for decoration as well.

Place small batches of the mix onto baking paper and spread some seeds, flakes and berries on top.
Place in the fridge or freezer to set. Done!

One Comment

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *