BEAUTY

REVIEW – ECO COSMETICS DEO STICK

Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
This post contains adlinks marked by *


Att hitta en deodorant som uppfyller alla mina krav är nästan ett omöjligt projekt. Den ska vara utan aluminiumsalter, inte vara testad på djur, inte lukta för starkt men inte heller vara doftfri, gärna vara vegansk och dessutom är det ett plus om förpackningen är fin. Sist men inte minst ska den ju fungera för ändamålet dessutom! Jag har provat en del olika varumärken under åren men har inte riktigt hittat någon som jag gillar tillräckligt mycket för att köpa igen. Näst ut på tur att recenseras är ECO Cosmetics Deodorant Stick* som jag har använt dagligen i tre veckor.

ECO Cosmetics* gör naturlig hudvård som är fri från parabener, kemiska filter, petroleum, paraffin, silikon, syntetiska färger, parfymer och konserveringsmedel. Deras produkter är certifierade av Vegan Society samt EcoCert och de är så klart inte testade på djur. Produktionen sker i Portugal och den är 100% CO2-neutral tack vare egna brunnar och solenergi. Det låter ju hur bra som helst tycker jag! ECO Cosmetics Deodorant Stick* med olivblad och malva är vårdande för huden och extra mild för känslig hy. 

Så, vad tycker jag då? Nu har jag som sagt använt denna dagligen i tre veckor och jag tycker att jag har kunnat testa den ordentligt under både vardag och helg med träningspass och diverse andra aktiviteter. Jag tycker att vi börjar med det negativa, för det finns såklart alltid någonting som inte är helt perfekt. Först och främst är det synd att detta inte är en antiperspirant utan bara en “vanlig” deodorant. På grund av detta håller den inte riktigt måttet under lång tid. En normal antiperspirant fungerar ofta under 24 timmar eller mer, medan denna håller ungefär 12 timmar. Men det är ett pris jag gärna betalar för att slippa täppa igen huden under armarna med aluminiumsalter. En annan nackdel är att själva stiftet är lite för hårt. Man får stryka på ganska ordentligt för att känna att det fäster på huden, men jag upplevde att detta blev lättare allt eftersom jag använde den.

Jag måste dock erkänna att de positiva sidorna överväger de negativa! Just tack vare att stiftet är lite hårdare känns denna deodorant aldrig kladdig under armarna. Den är torr direkt när man har applicerat den, och den håller sig torr under dagen. Själva stiftet är även transparent vilket jag verkligen uppskattar. Inga vita fläckar på kläderna med andra ord! En annan fördel är att förpackningen är riktigt smidig. Jag tycker verkligen om stift-deos eftersom de är så enkla att använda och sällan kladdar. Doften är väldigt fräsch och behaglig utan att vara för stark. Det känns även att denna är väldigt skonsam för huden. Den går utmärkt att använda även när man har rakat sig utan att det svider. Sist men inte minst är det så klart ett stort plus att denna deo innehåller bra, ekologiska ingredienser och är producerad på ett schysst sätt för både djur & natur! ECO Cosmetics finns bland annat hos Lyko* och du hittar denna deodorant här*!
// ENGLISH TRANSLATION

Finding a deodorant that ticks all of my boxes is close to an impossible task. It has to be formulated without aluminium salts, it has to be cruelty free, vegan, smell nice but not too strong, and have a nice packaging. Last but not least it has to do what it’s supposed to! I have tried many different brands over the years, but I’ve never really found one I like enough to repurchase. The next one up for review is the ECO Cosmetics Deodorant Stick* that I’ve been using daily for the past three weeks.

ECO Cosmetics* creates natural skin care products free from parabens, silicone, synthetic perfume and preservatives to name a few. They are certified by both Vegan Society and EcoCert, and all of their products are of course cruelty free. The products are made in Portugal and the production is CO2 neutral thanks to solar power and their own private wells. How great is that? ECO Cosmetics Deodorant Stick* with olive leaves and mallow is caring for the skin and extra kind to sensitive skin.

So, what do I think? I’ve been using this product for three weeks now, and I’ve been trying it out in my everyday life during workouts and other activities. Let’s start with the negative, because there’s no such thing as the perfect product, right? First of all it’s a real shame that this is not an antiperspirant. This means the effect won’t last as long unfortunately. An antiperspirant normally lasts for 24 hours or more, but this one works well for about 12 hours before it fades. However, that’s a price I’m willing to pay to avoid using aluminium salts on my skin. Another downside is that the actual stick is a bit too hard and solid. You really need to apply it quite thoroughly to feel it on your skin. I feel like this got easier after some use, though.

I have to admit the positive aspects do weight out the negative, though! Thanks to the fact that the stick is a bit hard, this deodorant never feels sticky or wet underneath your arms. It dries instantly and it’s completely invisible thanks to the transparent stick. No white marks on your clothes in other words. Another pro is the super convenient packaging that’s easy to use. The scent is also very fresh and pleasant without being too strong. You can really feel that this deodorant is perfect for sensitive skin. You can even use it straight after shaving without any irritation. Last but not least, it’s of course a big plus that this product has been made with good, organic ingredients and has been produced with care to animals and the environment! You can find ECO Cosmetics at Lyko* among others, and this specific deodorant can be found here*!Detta inlägg innehåller adlinks markerade med *
This post contains adlinks marked by *

One Comment

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *