SECOND HAND GUIDE

SECOND HAND GUIDE – ARKIVET

Photos: Arkivet

Här kommer inlägg nummer två i min second second hand-guide där jag tipsar om mina favoritbutiker i Stockholm.
Första inlägget hittar ni här! Då handlade det om Judits Second Hand, men nu är det dags för Arkivet!


Adress: 
ARKIVET Vasastan
Norrtullsgatan 33
113 27 Stockholm

ARKIVET Östermalm
Nybrogatan 44
114 40 Stockholm

Öppettider: Måndag – Fredag 11-18, Lördag 11-16, Söndag 12-16

Prisklass: Mellan

Vad du hittar här: Moderna plagg och accessoarer från både designers och budgetmärken. Många svenska och nordiska märken vilket är kul! Den gemensamma nämnaren att samtliga plagg har en modern och aktuell design samt är i mycket fint skick. Detta är inte stället för att hitta den där 50-talsklänningen som du har letat efter, utan snarare förra årets storsäljare från Rodebjer eller Dagmar. Du hittar helt enkelt användbara plagg som är lika aktuella nu som när de först såldes i butik. Det finns alla typer av plagg och accessoarer med undantag för underkläder, balklänningar och vintageplagg. Någonting som är riktigt ovanligt för en Östermalms-second hand (men superbra!) är att de inte säljer någon äkta päls. Tummen upp!

Gå hit när: Du vill handla second hand men inte har tid eller lust att gräva i stora högar av osorterade, gamla kläder. Arkivet är superduktiga på att välja ut sitt sortiment och på att presentera det på ett inspirerande sätt. Det känns nästan som en “vanlig” butik med undantaget att allting såklart är second hand!


// ENGLISH TRANSLATION

It is time for post number two in my second hand guide where I will show you all of my favourite second hand stores in Stockholm. The first post was about Judits Second Hand and you can read that post here. Today it’s time to take a closer look at Arkivet!

Address: 
ARKIVET Vasastan
Norrtullsgatan 33
113 27 Stockholm

ARKIVET Östermalm
Nybrogatan 44
114 40 Stockholm


Price point: Medium

Opening hours: Monday-Friday 11-18, Saturday 11-16, Sunday 12-16

What you will find: Contemporary and up-to-date items from both luxury designers and high street brands. Large selection of Swedish and Scandinavian brands which is great! The common denominator is that all of the items you will find in this store have a modern vibe and are in perfect condition. This is not the place to go looking for a 50’s dress, but rather last years sold out pieces from Rodebjer or Dagmar. You can find all kinds of clothes and accessories, with the exception of underwear, prom dresses and vintage pieces. Something that’s really great, and unusual for a second hand store at Östermalm in Stockholm, is that they do not sell any genuine fur items. Thumbs up for that!

Go here when: You want to buy second hand but you don’t have the time or the urge to look through pile after pile of old, unsorted clothes. Arkivet are really good at selecting those special pieces and presenting them in an inspiring way. It almost has the feel of a “normal” store, with the exception that everything is of course second hand!


Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *