MINIMALISM

REPLACING PLASTIC

Som en del av mitt minimalism-intresse ingår även att i långsam takt byta ut både klädesplagg, skönhetsprodukter och andra saker till mer hållbara alternativ. Denna gången har turen kommit till våra köksmått! Plastmåtten på den översta bilden fick vi ärva av mina svärföräldrar när vi flyttade hemifrån för snart 7 år sedan. De har med andra ord hängt med ett tag och fyllt sin funktion.

Nu tyckte jag dock det var dags att byta ut dem till mer hållbara alternativ i rostfritt stål, så de gamla i plast får flytta tillbaka till svärföräldrarna. Förutom att stål är ett mer hållbart alternativ till plast så får de ett plus i kanten för att de är så fina att jag blir glad varje gång de plockas fram! Dessa kommer från märket Coline som finns på Clas Ohlson, och kostar 99 kr för ett set med fyra mått.

ENGLISH TRANSLATION

// Due to my interest in minimalism, I am striving to slowly replace clothing pieces, beauty products and other things to more sustainable alternatives. Now it was time for my kitchen measuring spoons! The plastic ones above we got from my parents-in-law when we moved away from home almost 7 years ago. In other words, they have been around for a while and have come to good use.

However, it was time for them to move back to my parents-in-law to make place for a more sustainable alternative in stainless steel. Besides steel being a more sustainable alternative to plastic, these golden measuring spoons are so pretty I get happy every time I use them. These ones are from a brand called Coline, I bought them at Clas Ohlson and paid 99 SEK for a set of four.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *