MINIMALISM

ORGANISING WITH GOOGLE KEEP


Jag blev inspirerad av fantastiska Marymalism att ge Google Keep en chans att strukturera upp mitt liv. Jag är ju ett stort fan av att skriva listor och har tidigare använt bland annat Evernote och Apple Notes. Men jag fastnade verkligen för Google Keep tack vare den simpla designen och att appen är så användarvänlig. Att man dessutom kan dela listor med andra är en riktigt bra funktion! Jag och min man har nu en delad lista för matinköp där vi båda två kan lägga till saker samt bocka för dem om vi handlar på väg hem från jobbet eller liknande. Så smidigt! Andra listor jag har är exempelvis dagliga att göra-listor, min rutin för veckostädning, en kom ihåg-lista och inläggsidéer till bloggen, för att nämna några. Jag älskar verkligen att skriva listor istället för att försöka ha alla dessa saker i mitt huvud. Att skriva ner det gör att jag sedan släpper tanken helt och kan fokusera på annat istället för att ständigt tänka “jag måste komma ihåg att…”. Är du likadan, eller är du en sådan som håller allt i huvudet? Vilket som kan jag verkligen rekommendera Google Keep om du vill ha en app som gör ditt vardagsliv lite enklare!
// ENGLISH TRANSLATION
I was inspired by the lovely Marymalism to give Google Keep a chance when it comes to organising my life. I’m a big fan of creating lists and I’ve been using Evernote & Apple Notes before, but I really liked the appearance and user friendliness of Google Keep. Not to mention the fact that it’s super easy to share lists with other people. Me and my husband now have a shared groceries list meaning both of us can add things to it, but also tick things off if we are shopping on our way home from work for example. I love it! Other lists I keep are daily to do’s, weekly cleaning routine, things to remember and ideas for blog posts, for example. I love making lists instead of keeping all of these to do’s in my head. It makes me relax and let go of the musts until I actually need to do them. Do you make lists as well or do you keep things in your head? Whatever you prefer, I can highly recommend Google Keep if you are in need of something to make your life easier!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *