WEEKLY SNAPSHOTS

WEEKLY SNAPSHOTS W.19

God morgon måndag! Som vanligt tänkte jag att vi kikar tillbaka på föregående vecka innan vi startar den nya på riktigt. Först ut är denna friterade tofu som jag provade för första gången i tisdags.

// Happy Monday! As usual I will share some snapshots from the past week before we head into the new one for real. First one out is this fried tofu that I tried for the first time last Tuesday.


Det resulterade i denna gryta med bland annat kokosmjölk, sojabönor, kikärtor och lime. Tyvärr tyckte jag inte alls om den rökiga smaken på denna tofu, så det blev ingen hit alls för mig. Men själva grytan blev god!

// I used it in this dish with coconut milk, soy beans, chickpeas and lime. Unfortunately I didn’t like the smokiness of the tofu, but the dish in itself turned out really well!


Jag tog en solig kvällspromenad mitt i veckan och smygtittade på små andungar som precis simmade förbi med sin mamma. Sååå söta!

// I took a sunny evening walk in the middle of the week and peeked at some tiny ducklings. Sooo cute!


I lördags gjorde vi veganska pannkakor till frukost. Med hemmagjord blåbärssylt och grädde. Eftersom att jag inte tål ägg är det naturligt för mig att göra äggfria pannkakor, och mjölken är ju superenkel att byta ut till exempelvis havremjölk. Så himla gott!

// This weekend we made some vegan pancakes for breakfast. With homemade blueberry jam and whipped cream. Since I’m allergic to eggs it’s natural for me to make egg free pancakes. And the milk is super easy to switch for oatmilk or any other dairy free alternative. So tasty!


Vi provade två olika nyanser på väggfärgen till kontoret och valde till slut den ljusare av dessa, Silverpil från Alcro. Helgen har jag med andra ord spenderat i målarkläder, men nu är det äntligen klart! Jag är SÅ nöjd med min allra första insats som målare. Nu ser jag fram emot att inreda!

// We have been trying out two different shades for the office walls. We ended up picking the lighter one from Alcro called “Silverpil”. In other words, I’ve spent this entire weekend in painter’s attire and now it’s all done! I’m SO happy with my very first attempt at painting an entire room. Now I’m looking forward to decorating this space!


Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *