INTERIOR

BESPOKE LAMP FOR OUR KITCHEN TABLE


Vi flyttade in i vår lägenhet för sju månader sedan, och har varit på jakt efter en taklampa ovanför köksbordet sedan dess. På grund av att uttagen är väldigt underligt placerade har det dock inte varit den enklaste uppgiften. En lösning hade kunnat vara att fästa en ny krok i betongtaket och sedan dölja sladden i en kabellist, men jag tycker sällan att det blir snyggt. Efter mycket funderande bestämde jag mig därför för att bygga en egen lampa! Denna består utav inte mindre än 7 olika delar som vi har pysslat ihop. Allting hänger sedan på en kedja i svart metall, som gör att vi kan placera lamporna mitt över köksbordet. Det var lite pilligt måste jag erkänna, men jag är så nöjd med resultatet och det faktum att ingen har en precis likadan lampa! Som alltid är det svårt att fota just lampor, men här får ni i alla fall ett försök att fånga skönheten på bild!

Det jag vill säga med detta inlägg är att ibland är det helt okej att saker får ta lite tid. Det är bättre att skynda långsamt och köpa någonting som man faktiskt är nöjd med och vill ha kvar under en lång period, än att köpa någonting halvdant som man inte riktigt gillar bara för att det ska bli klart någon gång!


// ENGLISH TRANSLATION
Ever since we moved into our apartment seven months ago we have been looking for a lamp to hang above our kitchen table. It hasn’t been the easiest task due to the odd placement of the sockets. After having a think I decided to create my own bespoke lamp, and so we did! It is made up from seven different parts and they are mounted on a black metallic chain, making it possible to centre the lamp above the table. I love how it turned out and the fact that no ones else has this exact lamp! Sometimes it’s okay to let things take some time. I would rather buy something I am really happy with, than to buy something I don’t particularly like just because I want it finished. Slow is fast, right?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *