THE MINIMALISTA

RE-LAUNCHING THE MINIMALISTA!

Äntligen är det dags för att lansera nya www.theminimalista.se som jag jobbat med ett bra tag. Ny design, uppdaterat innehåll och ett större fokus på hållbarhet och minimalism. Ni som har följt mig tidigare kommer att känna igen er till stor del, men det blir även några nya inslag som ni inte sett tidigare.

VEM ÄR WWW.THEMINIMALISTA.SE?

Jag som driver denna blogg är en 28-årig norrbottning som bor i Stockholm sedan tre år tillbaka. Jag jobbar med produktkvalitet på ett svenskt modeföretag, vilket innebär att jag deltar i produktutvecklingen för att säkerställa att våra plagg håller så hög kvalitet som möjligt. Jag är Civilekonom inom Supply Chain Management och har ett stort intresse för textil produktion, textila material och hållbarhet inom modebranschen. Bloggen är min stora hobby vid sidan av mitt heltidsjobb. Att skriva & fotografera har alltid varit två av mina största intressen, tillsammans med mode och skönhet, djur och träning. Jag är en stor djurvän och äter vegetariskt sedan många år tillbaka. Här har ni grunden till denna livstilsblogg med fokus på hållbarhet och minimalism, framför allt inom mode och skönhet.

VAD KOMMER DU ATT KUNNA LÄSA OM PÅ DENNA BLOGG?

Tanken med denna blogg är att lyfta fram mer hållbara alternativ inom bland annat kläder, accessoarer, smink, hudvård och hårvård. Det finns ju så ofantligt många bra miljövänliga varumärken och produkter som dessutom är snälla mot djuren, men de syns tyvärr ganska sällan på bloggar och Instagram. Inom skönhetsområdet ligger mitt fokus på produkter som är Cruelty Free, antingen listade av PETA eller Djurens Rätt. Dessutom väljer jag gärna ekologiska och veganska alternativ så ofta jag kan.

När det gäller mode kan ni förvänta er hållbara material, klassiska plagg som funkar år efter år, och djurvänliga alternativ. Äkta päls och läder hör inte hemma på denna blogg. Detsamma gäller för fast fashion och slit-och-släng-konsumtion. Jag är ett stort fan av minimalistiska plagg som går att kombinera i all oändlighet. Med tanke på mitt yrke är jag även bra på att välja plagg av hög kvalitet som håller för många användningar.

Sist men inte minst kan jag rekommendera er att kolla in min lista över hållbara och djurvänliga shoppingtips. Här har jag samlat mina favoritmärken som är lite snällare mot djur, natur och människor!

Varmt välkommen till min blogg, och lämna gärna en kommentar om det är någonting speciellt du vill läsa mer om!

ENGLISH TRANSLATION

// It is finally time to re-launch www.theminimalista.se! I’ve been working on this site for quite some time now, creating a new design and new content with an even bigger focus on sustainability and minimalism. Those of you who have been following me before will recognise a lot of my content – but there will also be some new additions that you haven’t seen before. 

WHO IS WWW.THEMINIMALISTA.SE?

I’m a 28 year old Swede, born and raised close to the Arctic Circle but living in Stockholm since three years back. My profession is within product quality and I work for a Swedish fashion brand. In my role I take part of the product development to ensure our products have the highest quality level possible. I’ve got a Master’s degree in Supply Chain Management and a deep interest in textile production, textile materials and sustainability within the fashion industry. This blog is my biggest hobby and I run it parallell to my full time job. Writing and photography has always been two of my passions in life, paired with fashion and beauty, animals and exercise. I’m the biggest animal lover around, and I’m a vegetarian (going on vegan) since many years. So, this is the basis for this lifestyle blog focused on sustainability and minimalism – centered around fashion and beauty. 

WHAT CONTENT WILL YOU FIND ON THIS BLOG?

The idea of this blog is to promote more sustainable alternatives within beauty and fashion. There are so many great sustainable brands and products, who are kind to nature, people and animals. Unfortunately they aren’t always the most visible on blogs and Instagram. Within the beauty area my focus lies on Cruelty Free products listed by PETA or other organisations. I am also happy to promote organic and vegan options as often as I can.

Within the fashion area you can expect sustainable materials and classic items that you can wear for many years to come. Animal friendly fashion is my thing, so real fur and leather does not belong here. The same goes for fast fashion and the throw-away society. I’m a big fan of minimalistic items that can be used in endless combinations. Considering my profession I am also good at selecting high quality items that lasts for long time wear.

Last but not least I can highly recommend to take a look at my list of sustainable and cruelty free shopping tips. This is where I collect all of my favourite brands who have proven to be kind to animals, nature and people!

A warm welcome to my blog! Make sure to leave a comment if there’s something in particular you would like to read more about!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *