FASHION

VESTIAIRE COLLECTIVE

Grey Bag
Shoes
Fringe Bag
Black Bag
Grey Coat
Orange BagAtt använda sina plagg under så lång tid som möjligt är det absolut bästa man kan göra för miljön när det handlar om kläder. När man väl vill byta ut eller komplettera någonting i garderoben bör dock second hand vara det första valet. Detta har alltid den minsta möjliga miljöpåverkan i jämförelse med att köpa nyproducerat. Oavsett hur hållbara material eller hur bra kvalitet du väljer är det alltid bättre att undvika nyproduktion.

Vestiaire Collective är en av mina favoriter när det kommer till lite lyxigare second hand. Här kan du hitta äkta designerplagg och accessoarer, både vintage och nyare modeller. Toppen för miljön, och lite snällare mot plånboken (även om det mesta fortfarande är hiskeligt dyrt). Här har jag plockat ut några godbitar från Stella McCartney!ENGLISH TRANSLATION

//Using the items that you already own for as long as possible is the single best thing you can do for the environment when it comes to clothes. Once you feel like replacing or adding something to your wardrobe, second hand should be your first choice. Buying second hand is always the better option compared to buying new items fresh from the store. It doesn’t matter how good the quality is, or how sustainable the material is – second hand is always better.


Vestiaire Collective is one of my favourites for luxury second hand items. At this site you can find authentic designer garments and accessories, both vintage and more recent styles. Great for the environment, and for your wallet (even though most items are still crazy expensive). I have picked out some nice pieces from Stella McCartney above!

2 Comments

  • Kajsa

    Den grå väskan hade jag kunnat tänka mig. Kul med second hand som är lite mer utvalt och lättillgängligt än att behöva gräva i lådor och bland mängder av plagg (även om vissa anser att det är charmen med second hand).

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *