BEAUTY

JANUARY NAILS

Gelénaglar är en av få saker jag unnar mig varje månad när det gäller skönhet. Jag är en av dem som alltid har haft målade naglar, men jag är inte speciellt förtjust i att kladda med nagellack som aldrig torkar och sedan skavs bort efter två dagar. Känslan av att alltid ha naglar i toppskick är oslagbar, så för mig är det ett enkelt val. Dessutom sparar jag så mycket tid då jag med vanligt lack måste måla om naglarna 2-3 gånger i veckan för att få ett fint resultat. Med gelé är jag max en timme på salongen och sedan behöver jag inte tänka på det igen förrän 4-5 veckor senare. En extra bonus är att min tidigare samling av nagellack har gått från 30-40 stycken till 0, och jag saknar dem inte det minsta. Resultatet är färre saker att förvara och mer tid till annat, helt enkelt. Detta är med andra ord någonting som ger en guldkant i vardagen för mig! För årets första naglar valde jag att göra en ljusgrå kall nyans som passar till allt. Det är ju trots allt fortfarande vinter i Stockholm så de allra somrigaste nyanserna får vänta ett litet tag.ENGLISH TRANSLATION

// Gel nails is one of few beauty related things that I splurge on each month. I’ve always loved having painted nails, but I honestly don’t like the process of painting my own nails with messy polishes that never dries completely and then chips off within two days. The feeling of always having great looking nails is something extra – so choosing gel is an easy one for me. Besides, I do save heaps of time not doing it myself, since I have to re-do my nails 2-3 times a week if I want them to look good. With gel I spend less than an hour at the salon and then I don’t have to think about it again until 4-5 weeks later. An added bonus is that my nail polish collection has diminished from 30-40 bottles to 0 – and I don’t even miss them. The result – less things to store and more time to do other stuff. It’s simple as that. And though superficial, having nice looking nails does bring me joy! For the first month of 2019 I chose to go with a cool toned light grey that matches absolutely everything. After all, it’s still winter in Stockholm so the summery shades will have to wait a little while longer.

3 Comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *