INTERIOR

MULTIFUNCTIONAL HOME DECOR

Jag är ett stort fan utav möbler och inredningsdetaljer som fyller mer än en funktion. Saker som bara finns där för dekoration är inte riktigt min grej, även om jag självklart kan se det härliga i att enbart ha någonting för att man tycker att det är fint. Tavlor är ett exempel på någonting som ju egentligen bara har en funktion, att vara fint att se på, men som inte går att använda till någonting annat. Och så måste det ju få vara ibland! När möjligheten finns att möblera eller inreda med någonting som har flera användningsområden föredrar jag dock detta alla gånger, men det får så klart gärna vara snyggt också!

Multifunktionella möbler och saker är extra fördelaktiga om man bor litet, eller om man har ett minimalistiskt hem och vill minska antalet prylar hemma. Bäddsoffan är ju ett klassiskt exempel som är toppen att ha om man bor litet men ändå vill kunna ta emot gäster utan att hela lägenheten tas upp av luftmadrasser. Min bäddsoffa som utgjorde både vardagsrumssoffa och gästsäng räddade mig under hela studietiden när familjen hälsade på i vår 45 kvm stora lägenhet.

Några andra multifunktionella prylar som jag haft mycket nytta och glädje utav är dessa två plåtkoffertar som jag fyndade på en utförsäljning av props som använts till skyltfönster (jag jobbar i modebranschen). Under de senaste två åren har de fungerat som sidobord, sängborg, blompiedestal och nu senast i vår nya lägenhet utgör de soffbord. Så himla bra när man dessutom kan förvara ljuslyktor, stearinljus, filtar och andra bra-att-ha-saker i dessa utan att de skriker “förvaringsutrymme”.

Har du några sådana favoritmöbler som har flera olika användningsområden?//ENGLISH TRANSLATION

I’m a big fan of furniture and home decor items with more than one function. Things that are supposed to be purely decorational isn’t really my thing, even though I of course can appreciate the joy of having something on display only because you think it looks nice. However, when I decorate my own home I choose multi-purpose furniture and decorations nine times out of ten!

Multifunctional furniture is extra beneficial if you have a small space, or if you are into minimalism and wish to keep your home free from clutter. The sofa bed is one classic example of a multi-functional piece of furniture. During my university years my sofa bed was a life saver whenever my family came to visit me in my tiny flat. Whenever I was alone it worked perfectly fine as a normal living room couch. Win win!

Some other multi-functional items that I really like and have gotten some good use out of, are these two steel trunks that I bought at a clearance sale of old props that had been used in window displays (I work in the fashion industry). During the past two years they have functioned as bed side tables, flower piedestals and in my current flat – stacked as a living room table. I find it so lovely that I can store candles, candle holders, blankets and a ton of other stuff in them, without it actually looking like storage units.

Do you have any favourite items like these, that you can use for several different purposes?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *