FASHION

SCORETT REUSE


I december 2018 lanserade Scorett sitt nya koncept REUSE som består utav begagnade skor som fått lite kärlek och omsorg i form av putsning, impregnering och lagning i de fall det behövs. Det är Scoretts egna skomakare på deras huvudkontor i Varberg som återställer alla skor till nyskick, och sedan säljs skorna exklusivt online i deras webshop. Ett fantastiskt bra exempel på hur ett redan etablerat företag kan bidra till en lite mer hållbar modebransch, genom att använda sin välkända plattform till att framhäva second hand och hållbarhetstänk.

Just nu finns det enbart ett fåtal par skor tillgängliga, och ingenting som direkt faller mig i smaken. Varje par finns såklart också bara i en storlek, så det gäller att ha lite tur om man ska lyckas hitta någonting som som man tycker om. Men jag håller tummarna för att Scorett tänker skala upp detta och att det dyker upp fler återanvända skor på deras sida inom kort. Här hittar du sortimentet!// ENGLISH TRANSLATION
This is a post about a Swedish shoe retailer who recently launched a program called REUSE where they sell second hand shoes that have been restored to a good condition through some tender love and care from a cobbler. Such a great initiative!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *