BEAUTY

CRUELTY FREE MICELLAR WATER

Detta inlägg innehåller reklamlänkar
This post contains adlinks

Lumene | Idun Minerals | By Terry


Ett micellärt vatten rengör ansiktet på djupet på ett skonsamt sätt tack vare de små partiklarna som likt magneter drar åt sig orenheter och smink. Anledningen till att dessa produkter är så skonsamma är att de fungerar nästan av sig själva, det vill säga man behöver inte gnugga för att få bort sminket. Vissa har även en kombination av micellärt vatten och olja, som gör att även vattenfast smink försvinner lätt. Jag har använt micellära vatten länge och har hunnit prova några olika varianter under åren.

Många av de populäraste produkterna inom denna kategori, till exempel hypade Bioderma, är tyvärr testade på djur. Detsamma gäller för Garnier och Nivea som finns att köpa i princip överallt. Men det finns självklart även superbra alternativ som inte är testade på djur. Dessa tre ovan är några av de alternativ som jag har provat. Lumene är min favorit som jag återkommer till oftast. Den är enkel att få tag i, räcker länge, svider inte i ögonen och sist men inte minst är det ett prisvärt alternativ! Lumene är ett av mina favoritmärken både för smink och hudvård, framför allt på grund av deras gedigna hållbarhetstänk. Idun Minerals version är också riktigt bra, liksom By Terry. Men båda dessa är lite lyxigare och trots att jag gillar dem är det kanske ingenting jag skulle använda dagligen.

Använder du micellära vatten, och har du något favoritmärke?// ENGLISH TRANSLATION
Micellar water is the perfect way of removing makeup and cleansing your skin if you have sensitive skin like I do. Thanks to the micellar particles, it removes impurities and makeup gently without the need to rub your skin. Some micellar products also contains oils, which means it’s super easy to remove water proof makeup as well. I’ve been using micellar water for years and I’ve tried quite a few different brands. Unfortunately, most of the well-known brands are not cruelty free, for example the very much hyped micellar water from Bioderma. The same goes for Garnier and Nivea that you can find in practically every store.

But of course there are some great cruelty free alternatives out there. Above I have listed three of the ones I’ve tried. Out of these three, the one from Lumene is my favourite. It lasts for ages, it doesn’t sting my eyes, and it offers really good value for money. Lumene is one of my favourite brands for both skincare and makeup, mostly because of the great work they do within sustainability. The one from Idun Minerals and the one from By Terry are also great alternatives, but they are a little bit more pricey and I wouldn’t use them on an everyday basis.

Do you use micellar water, and which brand is your favourite?


Detta inlägg innehåller reklamlänkar
This post contains adlinks

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *