BEAUTY

MARIA NILA PEARL SILVER

Mitt hår får alltid en något mörkare och gulare ton på vintern när det inte bleks naturligt av solen. Jag brukar därför använda silverschampo och balsam för att få tillbaka en lite kallare ton på håret. Många silverschampon som jag har testat sliter tyvärr väldigt mycket på håret och gör det torrt, vilket gör att jag inte kan använda dem allt för ofta. Pearl Silver Colour Refresh från Maria Nila är dock en silverinpackning som inte bara vårdar håret utan även fräschar upp hårfärgen. Och den funkar verkligen super som en hårinpackning! Mitt hår blir supermjukt och håller sig så i flera dagar. Men huvudsaken är ju faktiskt att den neutraliserar gula pigment riktigt bra, och det utan att håret slår över i lila toner som det lätt kan göra med produkter som dessa.

Jag använder den i helt torrt hår och kammar ut den jämnt med en bredtandad kam. Det står att den ska sitta i 3-10 minuter men 30-40 är mer realistiskt om det ska bli någon synlig skillnad. Mitt hår får en mycket kallare och fräschare ton och blir dessutom så himla mjukt. En riktig toppenprodukt! Så här beskriver Maria Nila denna produkt:

“Fräscha upp din hårfärg snabbt och enkelt med Maria Nila Colour Palett Colour Refresh, 0,20 Pearl Silver! Denna vårdande silverinpackning innehåller färgpigment som på ett snabbt och enkelt sätt fräschar upp din hårfärg. Den färgade inpackningen innehåller Maria Nilas speciellt framtagna Colour Guard Complex som vårdar och skyddar din hårfärg på samma gång, och är dessutom 100% vegansk. Din hårfärg fräschas upp, samtidigt som håret vårdas och känns lent efteråt! Maria Nila Colour Palett Colour Refresh kan användas för att exempelvis fräscha upp din egna hårfärg, eller skapa lite fräscha slingor! Färgerna är intensiva och ger intensiv färg till ljust hår, och lite lättare toner till mörkare hår.”

 • Violetta pigment för dig som vill reducera bort gula toner i ditt blonda/bruna hår.
 • Detta är inte en hårfärg, utan en inpackning med färgpigment.
 • Produkten kan inte ljusa upp mörkt hår.
 • 100% Veganska.
 • Tillverkas i Maria Nilas egna fabrik i Sverige.
 • Fri från sulfater & parabener.// ENGLISH TRANSLATION

My hair gets a darker and more yellowish tone during the winter months when it’s not exposed to sunshine. I therefore use silver shampoo sometimes to retrieve my regular cool toned hair. However, many silver shampoos are very harsh on the hair and leaves it dried out which means I can’t use it too often. Pearl Silver Colour Refresh is one exception though. It’s a caring and nourishing hair treatment with violet pigments to neutralise yellow tones. And it really works miracles!

I apply it in dry hair and use a wide tooth comb to make sure it’s evenly applied. The bottle says 3-10 minutes is suitable but I find 30-40 minutes more realistic if you want a visible result. My hair gets super soft and it lasts for days. At the same time yellow tones are eliminated without causing stress to my hair. This is really a great product! This is how Maria Nila describes it:

“Freshen up your hair quickly and easily with Maria Nila Colour Palette Colour Refresh! This nourishing product contains color pigments that in a quick and easy way freshens up your hair color. The pack contains Maria Nila’s specially developed Colour Guard Complex that nourishes and protects your hair at the same time, and it’s also 100% vegan. Your hair color will be refreshed, while the hair is cared for and feels smooth afterwards!”

 • Violet pigments to reduce yellow tones in your blonde/brown hair.
 • 100% vegan.
 • Manufactured in Maria Nila’s own factory in Sweden.
 • Non-permanent color.
 • Free from sulphates & parabens.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *